Украински дрон удари петролната рафинерия в руския черноморски град Туапсе, собственост на "Роснефт", при което тя е получила повреди, съобщиха официални лица от Краснодарския край в понеделник. Пожарът, предизвикан от останки на свален дрон, е бил овладян, като според информацията няма пострадали. Не е ясно дали рафинерията може да работи и какъв е обемът на щетите, предава Ройтерс.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че 75 украински дрона са били унищожени, включително осем около Туапсе. Останалите дронове са свалени в различни региони, включително Ростов, Черно и Азовско море, Краснодар, Смоленск и други.

Серия от взривове бяха чути около рафинерията в понеделник сутринта, съобщиха руски новинарски канали. Това не е първият украински удар срещу тази рафинерия.

Губернаторът на Ростовска област, Василий Голубьов, заяви, че няма сериозни щети и пострадали в резултат на атаките. Руските власти рядко разкриват пълния мащаб на щетите от украинските атаки.

Ройтерс не можа независимо да потвърди руските доклади. Украйна не коментира веднага, но често е заявявала, че атаките срещу руската инфраструктура са отговор на непрестанните руски удари срещу Украйна.

ISW: Русия набира комарджии и пияници за фронта в Украйна

ISW: Русия набира комарджии и пияници за фронта в Украйна

Политика на федералните власти