Източник на Би Би Си в украинската служба за сигурност (СБУ) заяви, че дрон на специалните служби е хвърлил взривното устройство върху електрическа подстанция в село Снагост, Курска област. В резултат на тази атака седем населени места останаха без ток.

"Руснаците трябва да разберат, че ако продължат да атакуват украински енергийни съоръжения, ще получат твърд отговор за това. Нашите ресурси ни позволяват да направим това", добави източникът от СБУ.

Оттам посочват, че в случай на атаки срещу украинския енергиен сектор руснаците ще изпитат от първа ръка какво е прекъсване на тока, графици и търсене на генератори.

Във вторник сутринта властите в Курска област съобщиха за нова атака с дрон, който е хвърлил взривно устройство върху електрическа подстанция в село Снагост в Кореневския район, оставяйки седем населени места без електричество.

Припомняме, че на 21 септември за първи път от много време Русия нанесе въздушни удари по украински енергийни съоръжения от много време. Заради последствията от атаката частично без електричество останаха Ровненска, Житомирска, Киевска, Днепропетровска и Харковска области.

Между октомври 2022 г. и март 2023 г. Русия нанесе удари на далечни разстояния срещу националната енергийна инфраструктура на Украйна.

Лондон очаква нови масирани удари на Русия срещу енергийна мрежа на Украйна през зимата

Лондон очаква нови масирани удари на Русия срещу енергийна мрежа на Украйна през зимата

Москва трупа далекобойни крилати ракети