Украйна отрече да стои зад каквато и да е атака с дрон срещу Кремъл, съобщава "Ройтерс".

Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, заяви, че с подобен ход Киев не би постигнал нищо на бойното поле, а само би провокирал Русия да предприеме по-радикални действия.

Според него обвинението, че Киев стои зад атаката, както и арестът на предполагаеми украински саботьори от Русия може да означават, че Москва се подготвя за широкомащабна "терористична" атака срещу Украйна през следващите дни.

"Разбира се, Украйна няма нищо общо с атаките с дронове срещу Кремъл. Ние не атакуваме Кремъл, защото, на първо място, това не решава никакви военни задачи", категоричен бе Подоляк.

По-рано днес Русия обвини Украйна, че е атакувала Кремъл с дронове през нощта в неуспешен опит да убие президента Владимир Путин.

"Според мен е абсолютно очевидно, че и "съобщенията за нападение срещу Кремъл", и едновременно с това предполагаемото задържане на украински диверсанти в Крим ясно показват подготовката на широкомащабна терористична провокация от Русия в близките дни", предупреди Подоляк.

Украинският президент Володимир Зеленски подчерта в сряда, че Киев няма нищо общо с опита за атака с дрон срещу Кремъл.

"Ние не атакувахме Путин или Москва. Ние воюваме на наша територия... Нямаме достатъчно оръжия за това, затова не ги използваме" така, подчерта Зеленски пред пресата конференция в Хелзинки с лидери на страни от Северна Европа. "Имаме дефицит. Не можем да използваме нищо и навсякъде. Ще го оставим на трибунала", добави той.

Русия: Каналът през България, по който минала бомбата за Кримския мост, действа

Русия: Каналът през България, по който минала бомбата за Кримския мост, действа

Задържан е Д. Петранов - български и украински гражданин