Руските войски се опитват да достигнат границата на Херсонска област в посока Южно-Бузски, за да създадат благоприятни условия за настъпление срещу Николаев и Кривой рог.

Започва и настъплението по направлението Изюм - Барванково - Славянск. Руските сили в тези райони са получили подкрепления - освен техника и мобилизирани в Донецка и Луганска област. Руските войски продължават да изтеглят сили към границите на Украйна, предупреждават от Украинския генерален щаб в сводката си от тази сутрин.

Руските въоръжени сили продължават да обстрелват Харков и да нанасят въздушни удари по града.

Зеленски: Руските генерали пращат хиляди на смърт в Украйна

Зеленски: Руските генерали пращат хиляди на смърт в Украйна

Западът подкрепя Украйна

В посока Донецк и Таврия боевете продължават по цялата линия на съприкосновение. Горещо остава и около Попасня.

Руското министерство на отбраната обвини Украйна, че е обстрелвала две села в Херсонска област и обстрелът е бил по цивилни обекти - училище и детска градина в Киселевка, както и гробище в покрайнините на село Широка балка, където по това време е имало хора.

Регионът е под руска окупация.

"В резултат на обстрела има жертви и смъртни случаи сред цивилното население", заявяват от руското министерство на отбраната. Министерството не уточнява броя на жертвите.

Министерството на отбраната публикува видеоклип с последиците от обстрела, неговата достоверност не може да бъде потвърдена, както и да бъде датирано.

Рекети летят по Одеса

Рекети летят по Одеса

Повредено е летището, обявена е въздушна тревота