Сега пред очите ни Русия губи признаци на своята държавност. Това каза съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски Михайло Подоляк, цитиран от УНИАН.

Така той коментира експлозиите и други инциденти на територията на Руската федерация.

Той отбеляза, че руснаците нямат умения да анализират събитията, така че няма да разберат какво се случва, дори когато страната им е разпокъсана.

"Много е важно да се разбере това - има обратна ескалация. Тя е обективна. Интензивността на войната е твърде висока, мащабът на войната е огромен и, разбира се, Русия губи войната. Това не е така очевидно от гледна точка на териториалните позиции, но е очевидно, че Русия губи конвенционалната война, затова слушаме през цялото време за ядрени оръжия", каза той. Руските власти позволяват на "местните царе" да създават свои частни военни компании, като на практика отнемат "монопола върху насилието" на страната.

Русия: Украински дрон ударил руската Тулска област
Обновена

Русия: Украински дрон ударил руската Тулска област

Съобщава се за ранени

Съветникът на ръководителя на президентската канцелария добави, че вътрешните конфликти на територията на Руската федерация ще нарастват, докато се разпадне на малки конфликтни теории.

Припомняме, че късно в неделя беше съобщено за взрив в руската Тулска област, ранил най-малко трима души и разрушил жилищни сгради. 

Според руската страна, атаката е била извършена с украински боен дрон. 

Киевският режим се опита да атакува с безпилотния самолет "Стриж" в района на Тула, устройството беше дезактивирано с помощта на руската радиоелектронна борба (РЕБ). Това гласи съобщението на руското министерство на отбраната.