Германската полиция е арестувала сириец за военни престъпления, обвинявайки го, че е хвърлил граната в тълпа цивилни, чакащи за храна и вода от хуманитарните работници на ООН в Дамаск през 2014 г, информира "Франс прес".

Най-малко седем души са убити при нападението, за което се твърди, че е извършено от Муафак ал Д. на 23 март 2014 г., се уточнява в изявление на германската прокуратура.

В Берлин закопчаха сириец, планирал химическа атака в Израел

В Берлин закопчаха сириец, планирал химическа атака в Израел

Набирал и терористи за "Ислямска държава"

"Обвиняемият е категорично заподозрян в извършване на военни престъпления. Във връзка с това той е обвинен и по седем параграфа за убийство и три параграфа за тежка телесна повреда", допълниха от прокуратурата.

По време на нападението се смята, че заподозреният е бил член на "Движението за свободна Палестина", което обсади южния квартал "Ярмук" на Дамаск от името на режима на Башар Асад.

Основан през 1957 г. с палатки за палестинци, принудени да напуснат домовете си заради създаването на Държавата Израел, Ярмук някога беше най-голямото градско поселение на палестинската диаспора. Той се разви в разпрострян квартал, който стана дом на 160 000 палестинци, както и на сирийци.

В Унгария обвиниха сириец за тероризъм и престъпления срещу човечеството

В Унгария обвиниха сириец за тероризъм и престъпления срещу човечеството

Обвинението настоява за доживотна присъда.

Но след като Сирия затъна в гражданска война през 2011 г., около 140 000 жители избягаха от Ярмук през следващата година, оставяйки останалите да се сблъскат с остър недостиг на храна под обсада на правителството.

Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци UNRWA имаше достъп до Ярмук и беше в състояние да извършва разпределение на храна там до април 2015 г., когато джихадисти от "Ислямска държава" навлязоха в района.

Арестуваха сириец за опит за терористична атака в Дания

Арестуваха сириец за опит за терористична атака в Дания

Планували да нападнат минувачи с ножове, а после да взривят екзплозив