Германската полиция е арестувала сирийски тийнейджър, заподозрян в планирането на самоубийствено нападение в Берлин, съобщават световните осведомителни агенции.

17-годишният заподозрян е бил арестуван в Укермарк, район в Бранденбург, уточни вътрешният министър на провинцията Карл Хайнц Шрьотер.

Той е влязъл в Германия през 2015 г. и е кандидатствал да получи убежище, отбелязват от полицията. Подробности за предполагаемия заговор не се привеждат. 

През декември миналата година джихадист от Тунис прегази 12 души с камион на Коледния базар в Берлин. Начинът, по който Анис Амри извърши терористичната атака, накара германските власти да затегнат контрола върху специалните служби заради начина, по който терористът е избягвал тяхното наблюдение и е прекосявал европейските граници необезпокоявано. Той беше застрелян в Италия.

Специални части са арестували сирийския тийнейджър, след като полицията е получила секретна информация, уточниха от полицията в Бранденбург.

Заподозреният е живял в жилище за непридружени непълнолетни бежанци в Укермарк от 2016 г. насам и никога преди не е попадал в полезрението на полицията.

Сега той е подложен на разпит, а жилището му се обискира. Операциите продължават.