Италианската полиция съобщи, че е разрушила възстановените висши етажи на сицилианската мафия, арестувайки 46 души, включително предполагаемия нов бос на "Коза Ностра", съобщават италианските медии.

Вътрешният министър на Италия Матео Салвини нарече действията на карабинерите "изключителна операция" в сицилианската столица Палермо.

Почина от рак "капо ди тути капи"  Салваторе "Тото" Рийна

Почина от рак "капо ди тути капи" Салваторе "Тото" Рийна

87-годишният бос на страховитата "Коза Ностра"

В изявление полицията уточни, че са арестували 80-годишния бижутер Сетимо Минео, за който се твърди, че е поел ролята на главатар на сицилианската мафия "Коза Ностра" в Палермо след смъртта през миналата година на "капо ди тути капи" (боса на босовете) Салваторе "Тото" Рийна. Твърди се, че Минео е бил избран за бос на среща на мафията през май. 

След ареста на Рийна през 1993 г., сицилианската мафия отслаби позициите си в сравнение с базираната в областта Калабрия мафиотска групировка "Ндрангета" или неаполитанската "Камора". Но италианските власти посочиха, че въпреки това сицилианската мафия е продължила да увеличава финансовата и стопанската си дейност.

Мафията прозира зад рухването на виадукта в Генуа

Мафията прозира зад рухването на виадукта в Генуа

Тъмното минало на Италия показа своето лице

Салвини заяви в "Туитър", че операцията е "разруши "купола" (ръководството) на Коза Ностра". В "Инстаграм" вицепремиерът Луиджи ди Майо коментира, че "повече няма място за този вид измет в Италия". 

Мафиотите са обвинени в изнудване, палежи, незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и други престъпления. 

През последните години мрежата "Коза Ностра" беше тежко ударена от италианската полиция, но тя се опитва да възстанови своето ръководство. 

37 арестувани в Италия и Германия при мащабна операция срещу мафията

37 арестувани в Италия и Германия при мащабна операция срещу мафията

Конфискувани са активи на стойност 11 милиона евро, а сред арестуваните има римски адвокат и двама "карабинери"

Рийна беше известен с жестокостта си. През 1992 г. двамата прочути прокурори - Джовани Фалконе и Паоло Борселино, бяха взривени при два отделни удара на мафията. Шест месеца по-късно Рийна беше арестуван. 

Сетимо Митео е бил арестуван по разпореждане на Фалконе през 1984 г., като е казал на разпитващите го: "Не знам за кого говорите, паднах от облаците."