Депутатът във Върховната Рада (парламента на Украйна) от опозиционната проруска фракция "Опозиционна платформа - За живот" Иля Кива призова украинците да се подготвят за глад, съобщава руската агенция "Новости".

"Саботажът и провалът от страна на екипа на Зеленски да ваксинират населението доведоха до третата вълна на пандемията и в резултат на това нов локдаун и забрани, които вече се подготвят от кабинета, оглавяван от Шмигал, окончателно ще убият средния и малкия бизнес. Готвим се за глад!", написа Кива в профила си във "Фейсбук".

COVID-19: Болниците в Украйна под засилен натиск

COVID-19: Болниците в Украйна под засилен натиск

3486 са приети в болница за последното денонощие

Това, че в Украйна е започнала третата вълна на коронавируса, беше обявено вчера от премиера Денис Шмигал. Той не изключи, че властите отново могат да въведат твърд локдаун.

По данни на украинското министерство на здравеопазването вчера за първи път от началото на годината в страната са регистрирани над 10 000 заразени с COVID-19. Повечето от тях са в Киев, Житомир, Виница, Ивано-Франковск, Закарпатска и Черновска области. От началото на епидемията в Украйна 1,37 млн. души са заразени с коронавируса, от които са починали 26 500 души.

Украйна изхвърля неизползвани коронавирус ваксини заради пропуснати ваксинации

Украйна изхвърля неизползвани коронавирус ваксини заради пропуснати ваксинации

47% от украинците не искат ваксина, постсъветските републики традиционно са скептични