Руският сенатор Алексей Пушков се подигра на снимка, на която президентът на Украйна Володимир Зеленски е заснет с членове на британското кралско семейство. Пушков се изказа по темата в профила си в платформата за съобщения "Телеграм".

Вчера херцогът и херцогинята на Кеймбридж принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън приеха Зеленски, който е на посещение в Лондон, и съпругата му Елена в Бъкингамския дворец. Снимки от срещата бяха публикувани от пресслужбата на принц Уилям и съпругата му Кейт в "Туитър".

"Все пак има публика, където на Зеленски нещо му се получава. Главното е, че не го заснемат на големи срещи на държавни ръководители, а в по-тесен кръг. На срещите на държавните ръководители талантът на комик не се търси, но в гостните на знатните - напълно", пише руският сенатор.

Зеленски е във Великобритания на двудневно посещение. Днес британският премиер Борис Джонсън и украинският президент подписаха ново споразумение за политическо сътрудничество, свободна търговия и стратегическо партньорство. По-рано страните подписаха меморандум за засилване на сътрудничеството във военната и военно-техническата сфера.