Федералните власти в САЩ разследват дали Дойче Банк спазва законите, предназначени да спрат прането на пари и други престъпления, съобщава "Ню Йорк Таймс", цитирани от "Ройтерс".

Акциите в най-голямата германска банка бяха с 0,5% по-ниски в четвъртък след статията на "Ню Йорк Таймс", в която се съобщава, че седем души са запознати с проучването.

Говорител на "Дойче Банк" отказва да коментира информация на "Таймс", но заявява: "Ние оставаме ангажирани в сътрудничеството си с оторизирани разследвания."

"Дойче банк" предаде на прокурор документи за Тръмп

"Дойче банк" предаде на прокурор документи за Тръмп

Банката е голям кредитор на президента

Разследването включва преглед на обработката на така наречените подозрителни дейности от германската банка, че нейни служители са подготвени за евентуални проблемни сделки, включително свързани със зета на Доналд Тръмп и негов старши съветник Джаред Къшнър.

"Ройтерс" не успява самостоятелно да потвърди статията на "Ню Йорк Таймс", според който разследването на Дойче Банк е един от елементите на няколко отделни, но припокриващи се правителствени проверки за това, как незаконни фондове преминават през финансовата система на САЩ и няколко други банки.

По-рано този месец група демократи от Сената на САЩ призоваха Федералния резерв да разследва връзките на Дойче Банк с Тръмп и Къшнър.

Тръмп съди Дойче банк и Кепитъл уан

Тръмп съди Дойче банк и Кепитъл уан

През миналия месец Комисията по разузнаване и Комисията по финанси поискаха документи от банките