Службата за сигурност на Украйна (СБУ) образува наказателно производство за катастрофата на руския военнотранспортен самолет Ил-76 в Белгородска област за нарушаване на законите и обичаите на войната, съобщава Би Би Си

"Службата за сигурност на Украйна откри наказателно производство за катастрофата на самолет Ил-76 на ВКС на Русия в Белгородска област, разследването се извършва по член 438 от Наказателния кодекс на Украйна (нарушение на законите и обичаите на война)", казаха от пресслужбата на СБУ пред украинската служба на Би Би Си в четвъртък.

В момента, според украинската спецслужба, се провежда комплекс от мерки за установяване на всички обстоятелства на катастрофата на самолета.

Украйна все още не потвърждава твърдението на Русия, че украински военни са били на борда на Ил-76. Преди това Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че Русия не е предупредила Украйна "за необходимостта да се гарантира сигурността на въздушното пространство" над Белгород.

Украйна ще настоява за международно разледване на сваления самолет

Украйна ще настоява за международно разледване на сваления самолет

Украйна е предоставила на партньорите си информацията, с която разполага