На улица "Белински" в руския град Воронеж по предварителни данни е паднал дрон, на място работят специалните служби, съобщи губернаторът на региона Александър Гусев.

Трима души са били ранени от парчета стъкло, след като дронът се е разбил в жилищна сграда, добавя Гусев.

"На място е оказана помощ, хората са отказали да бъдат хоспитализирани. На място работят ФСБ, Министерството на извънредните ситуации и други специални служби. Правя среща за анализ на инцидента", уточни Гусев.

"Стаята в жилището на улица "Белински" във Воронеж, която беше ударена от дрон днес, беше празна. Експертите решават на място дали е необходимо да се преместят живеещите в конкретния апаратамент или целия вход", заяви Гусев.

Каналите в "Телеграм" пишат, позовавайки се на свои източници, че дронът вероятно е бил насочен към авиационна фабрика на улица "Циолковски", но поради радиосмущения се твърди, че дронът е загубил посоката си и се е разбил в жилищен дом. Официално потвърждение за това няма.

На масиран обстрел от страна на Украйна тази нощ е била подложена и Белгородска област. Обстрелван е включително и областния център. Това заявява губернаторът Вячеслав Гладков. Съобщението му от "Телеграм" се цитира от държавната ТАСС.

За последната нощ са пострадали трима души, двама от тях се намират в болница. Има нанесени щети на кооперации и частни домове.

Руският елит е уморен от войната! Вече не вярва на Путин

Руският елит е уморен от войната! Вече не вярва на Путин

Готови са да преговарят за мир