Министерството на транспорта на Обединеното кралство посъветва авиокомпаниите да избягват полети на ниска височина над въздушното пространство на Афганистан. Това обяви в "Туитър" британският транспортен министър Грант Шапс.

"След шокиращите събития в Афганистан днес издадох авиационно известие, в което съветвах авиокомпаниите да избягват афганистанското въздушно пространство под 25 000 фута (7,6 км - ред.). ", се казва в съобщението.

На 26 август в близост до летището в Кабул станаха две експлозии. Терористът се взриви близо до хотел "Барон", където отсядат чужденци. Вторият взрив се случи близо до сградата на министерството на външните работи на Афганистан.

Най-малко 40 са загиналите при експлозиите до летището в Кабул

Най-малко 40 са загиналите при експлозиите до летището в Кабул

120 души са ранени, 60% са в критично състояние

В резултат на това над 40 души загинаха, а над 100 бяха ранени. Според съобщения в медиите сред жертвите има както афганистанци, така и американски граждани.

Според съобщения в медиите, Ислямска държава е замесена в трагедията.

Ситуацията в Афганистан се влоши, след като на 15 август талибаните обявиха, че са завзели властта в страната и са превзели Кабул. Според официалния представител на радикалното движение ще бъде възможно да се напусне Афганистан само до 31 август.