Външното министерство на Великобритания обяви, коментирайки интервюто на Александър Петров и Руслан Боширов по-рано днес за руска телевизия, че все още разглежда двамата мъже като агенти, които са служители на руското военно разузнаване (ГРУ), въпреки всичко, което казаха.

От "Форин офис" отбелязаха още, че гледат на интервюто за руската държавна англоезична телевизия RT като на "заблуди и лъжи".

Заподозрените за атаката срещу Скрипал руснаци ходили на туризъм в Солсбъри

Заподозрените за атаката срещу Скрипал руснаци ходили на туризъм в Солсбъри

Потвърдиха, че изнесените имена са истинските им

Петров и Боширов, които са заподозрени и обвинени от Лондон като преки извършители на нападението срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри на 4 март, увериха, че са посетили Солсбъри като туристи по съвет на приятели, за да видят местните туристически атракции и забележителности.

"Полицията и прокуратурата идентифицираха тези хора като главните заподозрени във връзка с нападението в Солсбъри. Правителството е категорично, че тези мъже са офицери от руското военно разузнаване (ГРУ), които са използвали изключително отровно, незаконно химическо оръжие по улиците на нашата страна. Ние многократно поискахме от Русия да отговори за това, което се случи през март. Днес - както всички видяхме - те отговориха със заблуди и лъжи", се изтъква в изявлението на британското външно министерство.

Британски депутат не вярва на версията на заподозрените за нападението срещу Скрипал

Британски депутат не вярва на версията на заподозрените за нападението срещу Скрипал

Изявленията им не били достоверни

Още миналата седмица британският премиер Тереза Мей обвини ГРУ за организирането на отравянето, като според нея то е действало по заповед от висшето държавно ръководство в Кремъл.