Отношенията на Великобритания с Русия могат да се променят, едва след като Москва промени поведението си. Това подчерта говорителката на британския премиер Тереза Мей, след като руският президент Владимир Путин заяви по-рано днес, че се надява на по-добри отношения между двете държави при приемника на Мей, съобщава "Ройтерс".

Путин изтъкна, че се надява новият британски премиер да работи за подобряване на двустранните отношения, изключително обтегнати през миналата година заради отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Англия, за което Лондон обвини Москва.

САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал

САЩ с нови санкции срещу Русия заради Скрипал

Те включват мерки срещу банковия сектор

Говорителката на Мей коментира пред журналисти: "Дадохме да се разбере, че моделът на агресия и дестабилизиращото поведение на Русия подкопава претенциите ѝ да бъде отговорен международен партньор.

Ще продължим да поддържаме отношения с Русия по проблемите на международната сигурност, докато това е в национален интерес на Обединеното кралство... но премиерът многократно е давал ясно да се разбере, че може да имаме различни отношения, само ако Русия промени поведението си."

Сергей и Юлия Скрипал бяха отровени с нервнопаралитичното бойно вещество новичок в град Солсбъри на 4 март 2018 г. Те бяха намерени в безпомощно състояние на пейка пред търговски център в безпомощно състояние. И двамата успяха да оцелеят. 

Разследващи: Още двама българи са отровени като Скрипал и Гебрев

Разследващи: Още двама българи са отровени като Скрипал и Гебрев

Предположението идва след включването на британски екип…