Баща и син, загубили по време на Виетнамската война почти всички свои близки, се укривали от американските бомбардировки в гората на провинция Куанг Нгай над 40 години, докато на по-възрастният от тях му е била необходима медицинска помощ. Както съобщават местните медии, сега те се преселели в едно село и се адаптират към съвременния живот, от който напълно са отвикнали в условията на дивата природа, съобщи ТАСС.

Според журналистите, първо при тях отишъл един от роднините им, който ги уговорил да се върнат към цивилизацията. След това по-старшият Хо Ван Тханю имал нужда от медицинска помощ. Тогава бащата и синът се съгласили да се преселят в едно от близките села.

Ван Тхан разказал как през 1972 година заедно с малолетния си син Хо Ван Ланг попаднал под страшна бомбардировка на ВВС на САЩ. Селото им било напълно унищожено, почти всичките им роднини били загинали. Тогава мъжът решил да се държи по-далеч от населените места, които често стават мишена за американската авиация и побегнал с детото в гората.

До неотдавна той бил уверен, че войната все още продължава. "Дори когато се появяваха хора по-наблизо, се стараехме да ги избегнем и да отиваме в по-отдалечените крайща", заявил Хо Ван Тхан.

Отшелниците удивително добре се приспособили към живота в джунглата. Те събирали треви, корени, плодове, а също се хранели с месо от маймуни, плъхове, змии, жаби, прилепи, и риба, които са много умело се научили да ловят.

По-младият, който сега преваля 40-те си години, до скоро не знаел за съществуването на електричеството и на календара. Сега той обработва неголям участък земя и дори възнамерява да се ожени.