Тази нощ руските медии разпространиха съобщение на Кремъл за това, че президентът Владимир Путин е провел съвещание с военните в щаба на групировката в Ростон на Дон. В съобщението се казва, че президентът е изслушал докладите на началника на генералния щаб на руската армия Валери Герасимов, както и на други командващи висши офицери. Други подробности не се дават.

На официалната страница на руския президент все още не са публикувани нито снимки, нито видеоматериал.

В материалите на руските агенции не се споменава и дума за топоса на визитата на Путин. Ростов на Дон само преди два месеца стана огнището на метежа на Евгений Пригожин, чийто наемници завладяха града не само безпроблемно и без съпротива, а бяха посрещнати от гражданите по-скоро радушно и като атракция.

Тези зелени човечета може да бъдат снимани и руснаците запечатват мига

Тези зелени човечета може да бъдат снимани и руснаците запечатват мига

Центърът на Москва е блокиран, санитарен кордон около Кремъл

Държавната агенция ТАСС разказва, че Владимир Путин е приближил щаба с кола, където е бил посрещнат от Герасимов. Президентът и началникът на Генералния щаб са се отправили към командния пункт, където началникът на Главно оперативно управление, първи заместник-началник на Генералния щаб Сергей Рудской е докладвал на Путин. Президентът е поздравил присъстващите: "Другари офицери!", след което проведе съвещание. Няколко кадъра от него бяха публикувани без звук, събитието се проведе при закрити врати.

ТАСС обаче посочва, че Путин неведнъж е посещавал щаба на т.нар. специална военна операция в Ростон на Дон, като е бил там и в средата на март месец, след като е посетил Мариупол. Именно от Ростов на Дон Путин на 31 декември той е отправил своето новогодишно обръщение към гражданите.

Владимир Путин не посещава често места, свързани с войната му срещу Украйна. Последният път Кремъл съобщи за такава визита през април месец тази година, когато президентът бил на визита в окупираните области на Украйна Херсонска и Луганска области. Тогава също бе посочено, че е посетил щаба на военните.

Преди това, през март месец Путин бе в Мариупол, който Русия завладя през май миналата година. Тогава руският президент бе представен във видео и как разглежда новопостроен от руснаците квартал в разрушения от бомбардировки град.

Какво е видял Путин в Мариупол и "нормалните хора не правят така"

Какво е видял Путин в Мариупол и "нормалните хора не правят така"

Това са така наречените нацисти... Бандеровци са...