Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски не намира време да обясни на обществото кой финансира българските клубове в Македония". Това заяви заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски, цитиран от МКД.

"Президентът Стево Пендаровски трябва да излезе и да каже каква е цената на този договор. Той трябва да излезе и да каже цената, той знае за всичко и коментира всичко, той знае за всичко и има мнение за всичко, но явно по най-важния въпрос дали и защо е продал Македония, няма. Не съм го виждал тук от почти 2 седмици, каза Николоски.

Николоски посочи, че Разузнавателната агенция, чието ръководство е под ръководството на президента Пендаровски и чиято работа също е извън Македония и за защита на сигурността и конституционния правен ред на Македония, тя изобщо не действа.

Адвокат в РСМ дава на Конституционния съд българското сдружение "Цар Борис Трети"

Адвокат в РСМ дава на Конституционния съд българското сдружение "Цар Борис Трети"

Откриването на българския културен клуб в Охрид предизвика голямо недоволство в македонската общественост

"Вместо да се занимават с враговете на Македония, те се занимават с мен, президента на партията Християн Мицкоски и останалите, подслушват ни, следят ни физически", каза Николоски.

Той подчерта, че това показва, че службите имат партийна роля, а това, което би трябвало да е държавна, изобщо не го правят, защото няма дейности за основния финансист на тези български сдружения.

Припомняме, че отварянето на културен клуб под името "Цар Борис Трети" в Охрид бе съпроводено с протести и вандалски акции. Протестът беше подкрепен лично от лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Буяр Османи: Клуб с име на цар Борис Трети вреди на македонските българи

Буяр Османи: Клуб с име на цар Борис Трети вреди на македонските българи

То не е в интерес на духа на диалог и приятелство

Министърът на външните работи  Буяр Османи обяви, че откриването на българския клуб е провокация, която вреди на българската общност в страната му.