Британският премиер Тереза Мей обяви, че "е време да кажем стига", след като тя осъди терористичната атака срещу "невинни и невъоръжени цивилни", при която снощи бяха убити седем души и 48 бяха ранени в британската столица Лондон, съобщават британските медии.

Мей подчерта, че стратегията на Великобритания за борба с тероризма ще бъде преразгледана.

Седем убити при терористична атака в Лондон
Обновена

Седем убити при терористична атака в Лондон

Тримата терористи са ликвидирани от полицията

Повечето политически партии прекратиха предизборната си кампания заради нападението, като само Партията за независимост на Великобритания не го стори. Лидерът ѝ Пол Нътол изтъкна, че няма да последва останалите партии, тъй като това било точно това, което "екстремистите биха искали да направим".

Тереза Мей допълни, че предизборната кампания ще бъде възобновена в понеделник и че парламентарните избори ще бъдат проведени в четвъртък (8 юни), както е планирано, въпреки призивите от много места за отлагането им.

"Като знак на уважение двете политически партии прекратиха предизборната кампания в днешния ден, но на насилието никога не може да бъде позволено да наруши демократичния процес, така че кампанията ще бъде възобновена с пълна сила утре и парламентарните избори ще бъдат проведени, както е планирано, в четвъртък", изтъкна Тереза Мей в обръщение пред офиса си на "Даунинг стрийт" 10, което беше излъчено по британските телевизии.

Британският премиер преди това ръководи заседание на правителствената комисия за извънредни ситуации "Кобра" заради снощното нападение.