Украинската авиация нанесе днес десет удара по руски военни, а три вражески хеликоптера са били свалени.

Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в публикация във "Фейсбук", съобщи "Укринформ".

Противникът води настъпателни действия в района на Бахмут, Авдиевка и Лиман. Освен това се опитва да подобри тактическата си позиция в района на Купянск. Руската армия съсредоточава усилията си върху превземането на Донецка област в нейните административни граници, без успех.

През целия ден нашествениците са нанесли един ракетен удар и 19 въздушни удара. Те също така извършиха повече от десет атаки с помощта на ракетни системи за залпов изстрел, включително срещу гражданска инфраструктура.

Украйна: Рубижне или Макеевка 2.0.

Украйна: Рубижне или Макеевка 2.0.

Съобщават за удар по руско военно общежитие в Рубижне, северозападно от Северодонецк

За поддържане на военната дисциплина и предотвратяване на разпространението на паника сред личния състав на силите на нахлуването, действащи в района на Запорожие, противникът разположи части от Руската гвардия.

Стана ясно, че на 5 януари близо до Чистопилия са били застреляни шестима души, които са изразили позицията си да се предадат на Силите за отбрана на Украйна.

За да дискредитира украинското военно ръководство, врагът разпространява дезинформация, че Силите за отбрана на Украйна се готвят да обстрелват медицинските заведения в Луганска област, където се лекуват ранени руски окупанти.

Руснаците твърдят, че са пробили защитата на Соледар, Украйна отрича

Руснаците твърдят, че са пробили защитата на Соледар, Украйна отрича

Руските войски са били принудени да отслабят настъплението си към Бахмут

Подразделенията на ракетните войски и артилерията на Силите за отбрана на Украйна удариха два района за съсредоточаване на военнослужещи и склад с горива на нашествениците.