грузияДве взривни устройства, заложени в различни части на грузинската столица Тбилиси, убиха една жена, раниха още поне четирима души и нанесоха сериозни материални щети, съобщи newsru.com.

По информация на телевизия „Имеди", първата експлозия станала в 2:00 часа местно време в центъра на града, недалеч от офиса на опозиционната лейбъристка партия. Бомбата била толкова мощна, че прозорците на близките сгради били изпочупени, а осколките ранили една жена смъртоносно.

Вторият взрив последвал около час по-късно в квартал „Мухиани". При него няма пострадали, но отново има изпочупени стъкла.

Грузинските лейбъристи обвиниха за първата експлозия властите в страната. На среща с журналисти един от лидерите на формацията, Йосиф Шатберашвили нарече случилото се през нощта „терористичен акт" с политическа цел.

По думите му загиналата жена е живеела в сградата, където се е помещавал партийния офис. Тя е била на 58г. и е била активистка на лейбъристите. Шатберашвили каза още, че охранителят на офиса е получил наранявания при експлозията. Самата сграда е тежко пострадала.

Лидерът на партията Шалва Нателашвили се очаква да направи специално изявление по случая.

За втората експлозия в покрайнините на града все още няма никаква информация.