Руският президент Владимир Путин трябва да е включен в списъка със санкции срещу Русия и беше грешка да остане извън него. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по ценностите и прозрачността Вера Йоурова, цитирана от "Ройтерс".

Владимир Путин трябва да е първи в списъка, категорична бе тя.

"Винаги възниква въпросът дали това е професионално изкуство на дипломацията или слабост. Аз лично виждам второто", отбеляза тя по повод изключването на Путин от санкциите, договорени вчера от външните министри на Европейския съюз.

ЕС не наложи санкции на Путин, но удари депутати и военни

ЕС не наложи санкции на Путин, но удари депутати и военни

Общността единна срещу руската агресия

Изостряйки криза, която според Запада може да доведе до война, вчера руският президент Владимир Путин призна за независими самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в Източна Украйна и разпореди разполагане на войски на територията им.

Последваха остри реакции срещу решението.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна може да прекрати дипломатическите си отношения с Русия. Днес украинският парламент одобри налагането на санкции срещу 351 руснаци, сред които и депутати, подкрепили признаването на независимостта и изпращането на руски войски в двата отцепили се региона в Източна Украйна. 

Вчера Великобритания обяви, че налага санкции на пет руски банки, както и персонални санкции срещу трима руски граждани.

Германия пък спря проекта за газопровода "Северен поток 2" с Русия.

Байдън: Кой, за Бога, дава правото на Путин
Обновена

Байдън: Кой, за Бога, дава правото на Путин

Послание от Белия дом към Кремъл