Кремъл обяви, че САЩ ще се нуждаят от съгласието на Русия, за да публикуват стенограми от телефонни разговори между американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин, съобщава "Ройтерс".

Конгресът на САЩ е решен да получи достъп до разговорите на Тръмп с Путин и други световни лидери, заяви вчера председателят на комисията по разузнаването към Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), като изтъкна опасения, че републиканският президент може да застраши националната сигурност.

Зеленски: Малко вероятно е Украйна да публикува стенограмата от разговора с Тръмп

Зеленски: Малко вероятно е Украйна да публикува стенограмата от разговора с Тръмп

Украйна била независима и не можели да им заповядват

Запитан за тези коментари, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти, че Русия ще бъде готова да обсъди въпроса с Вашингтон, ако той изпрати сигнал до Москва, но че подобни разкрития не били нормална дипломатическа практика.

"Разбира се, публикуването им до известна степен е възможно само по взаимно съгласие на страните. Това е известна дипломатическа практика", допълни Песков.

"За да бъдем по-конкретни, може би дипломатическата практика като цяло не предвижда тяхното публикуване. Ако има някакви сигнали от американците, тогава ще ги обсъдим", посочи още говорителят на Путин.

Тръмп предлага арест за "измяна" на конгресмена, ръководещ разследването за импийчмънт

Тръмп предлага арест за "измяна" на конгресмена, ръководещ разследването за импийчмънт

Тръмп изостри атаките си срещу конгресмена Адам Шиф

Доминираната от Демократическата партия Камара на представителите през миналата седмица започна разследване за импийчмънт срещу Тръмп след сигнал на служител на ЦРУ, в който се твърди, че Тръмп е поискал намеса на Украйна в американските президентски избори през 2020 г. за своя политическа изгода.

Белият дом публикува стенограма, обобщаваща телефонния разговор на Тръмп с украинския му колега Володимир Зеленски на 25 юли, след като обвиненията предизвикаха вътрешнополитическа буря в САЩ.

Пелоси: Тръмп не ни даде друг избор

Пелоси: Тръмп не ни даде друг избор

Подкрепата за импийчмънт на президента расте