Доналд Тръмп не ни даде друг избор. Това е много тъжен момент за страната ни, нищо весело не виждам. Надявах се истината да не е такава, каквато е. Но за мен става въпрос за укриване.

Това заяви председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси по въпроса за процедурата по отстраняване от власт на американския президент.

Скочи подкрепата за импийчмънт на Тръмп

Скочи подкрепата за импийчмънт на Тръмп

Почти цялата анкета е извършена преди да бъде публикуван сигналът на разузнавача относно действията на Тръмп към Украйна

Тя направи изявлението в свое интервю.

Пелоси допълни, че не е допустимо президентът на страната да нарушава клетвата, която е дал и това е по-важно от политическа нестабилност.

Според нея, последните проучвания на общественото мнение показват,  че подкрепата за отстраняването на Тръмп расте.

Скандалът с Украйна може да е свързан с все още неразрешения скандал с Русия.Това допусна тя по-рано.

Пелоси заподозря пръст на Русия в скандала Тръмп-Украйна

Пелоси заподозря пръст на Русия в скандала Тръмп-Украйна

Демократът от Калифорния свърза руската сага с разразилия се през последните седмици скандал около Украйна

По-рано този месец американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма.

Джулиани: Ще говоря, ако Тръмп разреши

Джулиани: Ще говоря, ако Тръмп разреши

Аферата около Украйна се заплита

Вчера Конгресът публикува жалбата срещу Тръмп.

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. В сряда беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.

Междувременно, Тръмп поиска да се срещне с подалия сигнала информатор. Според него, това е негово право - каквото има всеки американец.