Скандалът с Украйна може да е свързан с все още неразрешения скандал с Русия. Това обяви председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси в предаването "Morning Joe" на MSNBC.

Скочи подкрепата за импийчмънт на Тръмп

Скочи подкрепата за импийчмънт на Тръмп

Почти цялата анкета е извършена преди да бъде публикуван сигналът на разузнавача относно действията на Тръмп към Украйна

Демократът от Калифорния свърза руската сага с разразилия се през последните седмици скандал около Украйна.

Мисля, че Русия има пръст в това, между другото. Но ние видяхме руския пробив в нашата избирателна система последния път, тяхната намеса, 100% сигурни от разузнавателната общност, че руснаците са се намесили. Това беше нередно, коментира тя.

Близо 300 агенти от службите и експерти зоват за импийчмънт на Тръмп

Близо 300 агенти от службите и експерти зоват за импийчмънт на Тръмп

Подписите са събрани от организацията National Security Action

Според нея процедурата по импийчмънт срещу Тръмп е въпрос, свързан с националната сигурност. Тя смята, че президентът е застрашил избирателната система на САЩ.

Това е толкова сериозно, колкото и когато стане въпрос за защита на Конституцията на САЩ. Ние трябва да поставим страната пред партията много ясно, вярва Пелоси.

Междувременно Тръмп използва "Туитър", за да повтори, че няма нищо незаконно в разговора си с украинския президент Владимир Зеленски. Американският лидер нападна Адам Шиф, председателят на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите. Според него той е излъгал американското общество като е прочел променена версия на стенограмата от телефонния разговор. Президентът на САЩ смята, че Шиф трябва да подаде оставка.

Кремъл се надява, че САЩ няма да публикуват разговорите Путин-Тръмп

Кремъл се надява, че САЩ няма да публикуват разговорите Путин-Тръмп

Ние се надяваме, че това няма да се случи в нашите отношения

По-рано този месец американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма.

Вчера Конгресът публикува жалбата срещу Тръмп.

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. В сряда беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.

Агент на ЦРУ подал сигнала срещу Тръмп

Агент на ЦРУ подал сигнала срещу Тръмп

Информацията съобщава вестник "Ню Йорк таймс", позовавайки се на трима източници