Американците са разделени дали Конгресът трябва да започне процедура по импийчмънт срещу президента на САЩ Доналд Тръмп, показва ново социологическо проучване на POLITICO/Morning Consult, което обаче бележи значително увеличение на подкрепата за импийчмънт.

Близо 300 агенти от службите и експерти зоват за импийчмънт на Тръмп

Близо 300 агенти от службите и експерти зоват за импийчмънт на Тръмп

Подписите са събрани от организацията National Security Action

Проучването, което е започнато след обявеното от председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси решение да подкрепи процедура по импийчмънт във вторник, показва, че 43 на сто от анкетираните смятат, че Конгресът трябва да започне процедура, докато същият процент са на противоположното мнение. 13% не могат да решат.

Изследването е проведено от вторник до четвъртък. Почти цялата анкета е извършена преди да бъде публикуван сигналът на разузнавача относно действията на Тръмп към Украйна.

Кремъл се надява, че САЩ няма да публикуват разговорите Путин-Тръмп

Кремъл се надява, че САЩ няма да публикуват разговорите Путин-Тръмп

Ние се надяваме, че това няма да се случи в нашите отношения

При предишното проучване, проведено от миналия петък до неделя, 36% от анкетираните подкрепяха импийчмънт, докато 49% бяха против.

В сондажа са участвали 1 640 души.

Агент на ЦРУ подал сигнала срещу Тръмп

Агент на ЦРУ подал сигнала срещу Тръмп

Информацията съобщава вестник "Ню Йорк таймс", позовавайки се на трима източници

По-рано този месец американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма.

Вчера Конгресът публикува жалбата срещу Тръмп.

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. В сряда беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.