Президентът на Украйна Володимир Зеленски в неделя обяви съвместни действия с международните партньори в борбата срещу тероризма, съобщава "Укринформ".

"Следващата седмица ще работим заедно с нашите партньори, за да гарантираме единството на света в борбата срещу тероризма. Вече са планирани различни международни събития", каза президентът във вечерното си обръщение.

По думите му, украинската позиция ще бъде за единство и съвместни действия.

"Терорът отвори твърде много фронтове срещу човечеството. Войната срещу Украйна. Войната в Близкия изток. Ужасна дестабилизация в Африка. Постоянни опити за провокиране на криза на световния пазар на храни. Да бъдеш силен в такива условия означава да се противопоставиш на терора. Не е достатъчно да си велика държава. Не е достатъчно да си богата държава. Не е достатъчно да имаш амбиции. Да си силен означава да помагаш в защитата на хора и животи от всички форми на терор. И това е точно това. Да помогнем", подчерта Зеленски.

По-рано Зеленски вече осъди насилието в Израел.  

Целият свят разбира кой чрез действията си може да организира терористична атака от групировката "Хамас" срещу Израел, каза той.

Двама граждани на Украйна бяха убити в Израел. Предприемат се мерки за репатриране на телата.

Израел официално обяви състояние на война

Израел официално обяви състояние на война

Общият брой загинали е близо 1000 души

Израел официално обяви състояние на война за първи път от 1973 г. , след като палестинската ислямистка групировка "Хамас" започна атака на 7 октомври.

Войната вече взе над 1000 жертви, 2000 души са ранени, а стотици са отвлечени.