Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви във вторник "големи" новини за ситуацията на фронта, унищожаването на щаба и логистиката на руските окупатори, съобщава УНИАН.

Държавният глава е бил информиран за това по време на днешното заседание на щаба на Върховния главнокомандващ, каза Зеленски във вечерно видеообръщение.

"Обсъдихме няколко основни въпроса. Първият е конкретната ситуация на фронта, нашите настъпателни действия, отбранителни операции. Важни доклади на изток, юг. Също така за унищожаването на логистиката и щаба на нашествениците. Има добри подробности. Силно подробности", подчерта той.

Украйна оставила на тъмно част от Курска област - "предупреждение за зимата"

Украйна оставила на тъмно част от Курска област - "предупреждение за зимата"

Киев разполагал със средства да увреди руската електроенергийна система, ако Москва опита същото

Участниците в Щаба поставиха и въпроса за снабдяването на украинската армия със снаряди. Зеленски отбеляза, че Украйна работи върху това всеки ден, включително в областта на доставките от партньори и търсенето на нови възможности в света.

"Ние ясно знаем как да осигурим доставките и постепенно увеличаваме обема на нашето украинско производство. Това е един от основните приоритети", каза държавният глава.

Според президента щабът е изслушал и доклад от разузнаването за ситуацията в руския военно-промишлен комплекс. Следователно президентът подчерта, че сега Украйна ясно вижда кои области на натиск върху Русия трябва да бъдат засилени, така че терористичните възможности да не растат.

"Санкциите не са достатъчни. Ще има още. Ще има и повече наши, украински действия срещу терористичната държава. Докато продължава агресията на Русия, трябва да се усещат и загубите на Русия", подчерта Зеленски.

Украйна обстрелва щаб на руската армия в Херсонска област

Украйна обстрелва щаб на руската армия в Херсонска област

По време на удара в щаба се е провеждал ежедневен сбор на руските офицери от 24-ти мотострелкови полк