Украинският президент Володимир Зеленски е убеден, че благодарение на отбранителните операции на украинските въоръжени сили и работата на дипломатите със сигурност ще бъде възможно да се освободят всички окупирани от Русия земи и да се достигне до всички участъци на международно признатата държавна граница на Украйна.

Държавният глава заяви това във вечерно обръщение към украинците, публикувано в социалните мрежи.

"Днес всички заедно усещаме подем. Не знам дали има поне един човек, който да не е гледал видеото, в което нашите херсонци посрещат украинските защитници. Месеци на руска окупация. Месеци на подигравки с нашите хора. Месеци наред се разказва, че Русия уж е там завинаги, а все пак - навън има море от украински знамена", казва Зеленски.

Държавният глава подчерта, че хората в Херсон никога не са мислили да се откажат от Украйна и светът вижда това.

"Той вижда какво означава, когато украинците се срещат със своите. Те виждат какво означава единство на украинците. И вижда защо трябва да освободим земята си от окупаторите", добави президентът.

Зеленски изрази убеждението си, че "все още ще има много такива срещи", и по-специално в онези градове и села, които все още са под окупация.

"Ние не забравяме никого, няма да оставим никого назад. Благодарение на нашите отбранителни операции и дипломация със сигурност ще достигнем държавната си граница. До всички участъци на международно признатата украинска граница", подчерта Зеленски.

Държавният глава благодари на всички украински военни за блестящото изпълнение на задачите по освобождаването на Херсон.

"Така ще бъде и в Геническ, и в Мелитопол. Ще дойдем и във всички наши градове и села в Донбас. Със сигурност ще видим украински сили и в Крим, с украинските знамена, които се пазят там, и ще има стотици по улиците в деня на освобождението", подчерта Зеленски.

Президентът благодари на всички, които се борят и работят за победата на Украйна.