При кървавите сблъсъци между поддръжници и противници на египетския президент Хосни Мубарак потърпевши станаха и голям брой журналисти, съобщават световните агенции. Особено агресивни към представителите на медиите са про-президентските демонстранти.

Репортерът на СиЕнЕн Андресън Купър е поличил поне 10 удара в областта на главата, след като екипът му бил нападнат от враждебна тълпа. Въпреки това, журналистите успели да се отърват без сериозни наранявания. Има все още непълна информация за нападения срещу журналисти от „Ал Джазира" и фотографи.

Белгийският журналист Серж Дюмон е бил пребит и арестуван от войници в центъра на Кайро. Кореспондентът на белгийски, швейцарски и френски медии е бил обвинен в шпионаж и отведен във военен пост.

В телефонен разговор Дюмон заяви, че в момента го охраняват двама войници с автомати „Калашников", които го накарали да пие от мръсната вода на Нил. Припомняме, египетската армия прекара голямата част от деня като мълчалив свидетел на сблъсъците.

Четирима израелски журналисти също бяха задържани, след като опитаха да влязат в града с туристически визи. Предявено им е обвинение в нарушаване на комендантския час.

Военни са конфискували картите памет на двама фотографи, които са снимали опустошен магазин в Кайро. Доминик Нар и Гай Мартин са били арестувани за кратко, след което освободени.

Екип на руската държавна телевизия също пострадал от срещите си с демонстрантите.