Славиша Стоянович ще направи повторния си дебют начело на Левски. В 17:30 часа сините приемат Локомотив (Пловдив) на "Герена". С този мач за тях започва истински спринт - до 18 декември ще трябва да изиграят още 4 срещи. Програмата е натоварена, защото три от срещите на тима бяха отложени заради заразени от COVID-19 играчи (два пъти заради футболисти на "сините" и веднъж на Берое).

"Синя" радост - Левски с нов спонсорски договор

"Синя" радост - Левски с нов спонсорски договор

Клубът се договори с букмейкърска компания

Съперниците също не са леки - Локо (Пд), Арда, Берое, Царско село и за капак дерби с ЦСКА. Мнозина определиха графика като "враг" на Славиша Стоянович, който заради карантинираните все още не е направил тренировка с пълния си набор от играчи. По-внимателен "прочит" обаче показва, че тя е в плюс на сърбина със словенски паспорт и "сините".

Снимка 504638

Източник: LAP.bg

Позитивите от програмата са няколко. Левски приема Локо (Пловдив) след дербито с Ботев. Черно-белите смазаха градския си съперник и стигнаха до историческа победа с 6:0. Със сигурност Битката за Пловдив е изсмукала доста емоции. И обикновено след толкова силен мач следва по-колебливо представяне.

След това идва мачът с Арда. Тим, който се представя над очакванията, но на "Герена" би трябвало да е преодолим, въпреки че за Левски в момента няма слаб противник.

След сблъсъка с кърджалийци наред е Берое. Заралии тъкмо ще са излезли от карантина и със сигурност ще са малко или много "ръждиви" от принудителната пауза и това малко или много ще е в полза на "сините".

Левски в лабиринт преди Локо (Пловдив), "сините" уреждат младоци за мача

Левски в лабиринт преди Локо (Пловдив), "сините" уреждат младоци за мача

Според последните мерки организирани спортни мероприятия могат да водят състезатели на и над 18 години

После идва на ред на първото в историята гостуване на Левски на стадиона на Царско село. Възпитаниците на Любослав Пенев не са за подценяване и това на "Герена" го знаят добре, защото загубиха като домакини с 1:2. Но напоследък Царете започнаха да изпускат парата.

Седмица преди Коледа пък феновете ще могат да се насладят на дерби. За мач с ЦСКА не важат никакви извинения. На "Герена" пък могат да получат малък бонус, ако съперникът бъде разклатен от Рома в Лига Европа - сблъсъкът с италианците е 8 дни по-рано.

Като дръпнем чертата, ще видим, че 4 от двубоите са в столицата - няма да има разкарване из цяла България. Още някакво предимство.

Борислав Кьосев се надява един ден да поеме първия отбор на Левски

Борислав Кьосев се надява един ден да поеме първия отбор на Левски

Той призна също така, че родителите редовно го търсят

Хората са казали, че класирането най-точно отразява качествата ти. Това в елита сочи, че сините са 12-и с актив от 11 точки след 11 изиграни мача. Тоест, за Левски няма слаб противник. Славиша Стоянович ще трябва да вдигне тима. След месец без официален двубой, сега за 17 дни наред са 5. Програмата ще помогне на треньора да види с какво точно разполага и на кого ще може да разчита за напролет. Ако се налага чистка - да я прави. Мачовете ще му покажат и на каква позиция ще трябва задължително да се вземат нови. Защото е ясно, че Левски не е това, което трябва да бъде. Но е време да се започне отнякъде, за да не бъде и пролетта толкова тягостна, колкото бе цялата 2020-а на "Георги Аспарухов".

Румънски клуб иска Мартин Петков от Левски

Румънски клуб опитва да отмъкне национал от Левски

Виторул иска Мартин Петков