Евертън и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1, като головете паднаха след вратарски грешки. В края и Пикфорд, и Де Хеа частично изкупиха греховете си.

Домакините откриха много рано след груба грешка на Давид де Хеа. Юнайтед изравни още през първото полувреме чрез Бруно Фернандеш, като намесата на Пикфорд не беше особено убедителна. В края и "карамелите", и "червените дяволи" можеха да спечелят. Домакините дори помислиха, че са го сторили, но попадението им беше отменено от ВАР.

Манчестър Юнайтед увеличава три пъти заплатата на Грийлиш, за да се присъедини към отбора

Манчестър Юнайтед увеличава три пъти заплатата на Грийлиш, за да се присъедини към отбора

Клубът ще предложи възнаграждение в размер на 150 хиляди паунда седмично

Андре Гомеш се завърна в титулярния състав на "карамелите" 119 дни, след като получи тежка контузия. Оле Гунар Солакяер направи пет промени в сравнение с победата с 5:0 над Брюж. Антони Марсиал, се завърна, след като пропусна мача в четвъртък заради мускулна контузия. Давид Де Хеа, Виктор Линдельоф, Неманя Матич иМейсън Грийнууд също бяха сред титулярите.

Още в трета минута домакините поведоха. За голмайстор беше записан Доминик Калвърт-Люин, но попадението беше изработено от Давид де Хеа, който при опит да изчисти топката уцели голмайстора и топката влезе във вратата.

Снимка 469495

Източник: GettyImages

Две минути след това Евертън можеше да удвои, след като Кийн изведе много добре Калвърт-Люин, който се озова зад гърба на Линдельоф. Този път Де Хеа се прояви много добре и спаси удара на нападателя. Юнайтед отговори с удар в гредата на Матич. Малко след това и Марсиал имаше добра възможност, но изстрелът му профуча на сантиметри встрани.

В 12-ата минута Уан-Бисака премина покрай Бейнс по десния фланг, след което върна към Матич. Сърбинът стреля силно, но Пикфорд спаси.

В 31-ата минута новата придобивка Бруно Фернандеш изравни. Той стреля извън наказателното поле отляво. Топката тупна пред неубедителния Пикфорд и влезе във вратата на Евертън.

Снимка 469498

Източник: GettyImages

След гола играта се изнерви. Освен единоборства имаше много нарушения и четири жълти картона. В добавеното време Ричарлисон засече с глава центриране на Бейнс отляво, но бразилецът не успя да нанесе точен удар, пропускайки много добра възможност.

В 57-ата минута исландецът Гилфи Сигурдсон изпълни много добре фаул, но топката срещна дясната гредата и отиде в непокрития Ричарлисън. Бразилецът остана много изненадан и направи невероятен пропуск.

Малко след като измина час игра Грийуун напредна добре, след което продължи към Марсиал, но в решаващия момент Кийн блокира изстрела на французина.

В 69-ата минута Де Хеа се намеси добре и спаси силен изстрел на Калвърт-Люин до близката греда. Шест минути по-късно отново Калвърт-Люин можеше да вкара за домакините, но топката се удари в главата му след корнер и излезе над вратата на Де Хеа.

Снимка 469497

Източник: GettyImages

В последните минути домакините бяха по-активни. Но точно в 90-ата минута Пикфорд спаси удар от близо на Фернандеш и после успя да се хвърли и да избие в корнер добавката на Игало пред голлинията.

Голямата драма настъпи в 92-ата минута. Де Хеа спаси удар от упор, но след това Калвърт-Люин стреля топката се отклони в крака на Макуайър и влезе във вратата. Съдията даде гол за домакините, но играчите на Юнайтед протестираха. Оказа се, че Сигурдсон е бил седнал пред врата и след като си дръпна крака е станал в активна позиция. Така беше отсъдена засада и резултатът остана 1:1.

Карло Анчелоти получи червен картон след последния съдийски сигнал, заради бурното си недовлство за отменения гол.

Снимка 469494

Източник: GettyImages

Евертън: Пикфорд, Коулман (Сидибе), Холгайт, Кийн, Бейнс, Дейвис, Гомеш (Кийн), Сигурдсон, Уолкот (Бърнард),Ричарлисон, Калвърт-Люин

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Матич, Фред, Мактоминей (Мата), Фернандеш, Грийнууд (Игало), Марсиал

След този резултат Манчестър Юнайтед е на пета позиция с 57 точки. Същият актив има и Уулвърхемптън. И двата отбора могат да бъдат изместени от Шефилд Юнайтед, който гостува на Астън Вила.

Евертън е на 11-о място с 37 точки. Арсенал е със същия актив. Двата тима още могат да мечтаят за участие в Шампионската лига.