Българското общество на щата Невада събра на едно място четирима родни спортисти - професионалните боксори Тервел и Кубрат Пулеви, заедно с ММА-бойците Благой Иванов и Красимир Младенов. Над 100 наши сънародници посрещнаха спортистите, разкрива chicago.bg.

Ученици от Първо българско училище "Васил Левски" посрещнаха с хляб и сол специалните гости.

"Децата им подариха големи картички на малки сърца, които да им дадат енергия за следващите мачове. Не можехме да откъснем малчуганите от тях. Един бъдещ боксор им подари големи мартеници като медали с надпис Лас Вегас. Тези българи имат изключително силен дух и присъствие. Личи си, че са звездни мъже с голяма осанка. Личеше си, че за тях също е удоволствие. Освен към нас и децата, те показаха респект един към друг като си даваха думата. Говореха на децата да не се страхуват като губят, това е част от победата. Много сме далеч от България и такива събития ни картат да се чувстваме по-близко до родината", разказа по телефона от мястото на събитието учителят на децата и бивш национал по волейбол - Боряна Евгениева.

На пресконференцията бойците бяха представени един по един от боксовия мениджър Ивайло Гоцев. Срещата премина под наслов "Шампиони се срещат с бъдещи шампиони".

Снимка 376344

Източник: LAP.bg

Децата зададоха много и интерсени въпроси,а попитан кое е по-важно интелекта или физиката, единственият българин в UFC - Благой Иванов отговори, че от малък тренира много видове спорт джудо, самбо, борба, ръгби, бокс и други. А придобитите умения от тренировките по различните видове спорт му помагат всеки път в октагона, защото там му се налага да реши коя техника ще използва за части от секундата и 90% е интелект.

След срещата братя Пулеви заминаха за Лос Анджелис, щата Калифорния, където в четвъртък ще проведат тренировка с децата от българското училище в Ел Ей.

Кубрат Пулев: Имам гарантиран мач с Джошуа, по-добър съм от него

Кобрата: Имам гарантиран мач с Джошуа, по-добър съм от него

"Това е първият ми професионален мач в САЩ"

Кубрат Пулев се готви за мача си с Богдан Дину, а Тервел Пулев ще се боксира с Мич Уилямс в предстоящата галавечер на 23-и срещу 24-и март българско време.

Кубрат Пулев: Няма да се женя за Богдан Дину, че да го проучвам

Кобрата: Няма да се женя за Богдан Дину, че да го проучвам

"В този мач трябва да мисля не само бързо, но и правилно"