Над 14 милиона лева ще спести хазната от един лев субсидия. Това стана ясно от думите на Менда Стоянова по време на обсъждане на Закона за политическите партии. 

Законът влиза в сила от обнародването му в държавен вестник, предложи Менда Стоянова. Първоначалната идея беше да влезе в сила от 1 юли. Социалистът Филип Попов поиска законът да влезе в сила от 1 октомври 2019. Очаквано мина предложението на ГЕРБ.

Ако мине предложението законът да влезе в сила от 1 юли държавата ще спести разходи за субсидии в размер на 14,6 милиона лева. Сега субсидиите се изчисляват за всеки ден. Още от следващия ден, в който влезе в сила, субсидията ще е левче, обясни тя.

Менда Стоянова обясни, че тези пари остават в държавния бюджет и ще отиде за намаляване на дефицита.

Депутатката обясни още, че МС със свое постановление може да реши този спестени средства да се изхарчат за строеж на детски градини.

Според Стоянова с тези средства едва ли могат да се построят много детски градини. Офшорки няма да могат да финансират партиите, стана ясно още от думите й.

1 лев партийна субсидия решиха депутатите

1 лев партийна субсидия решиха депутатите

119 депутати гласуваха "за" предложението

Припомняме, че по-рано днес депутатите решиха окончателно, че партийната субсидия става 1 лв. 

Преди това депутатите се скараха за субсидиите в пленарна зала.

Малко по-късно Корнелия Нинова заяви, че въпреки опитите БСП да бъде унищожена, тя ще оцелее след моркова, тоягата и финансовата диета на ГЕРБ.

На 12 юни сле дебати в пленарна зала предложението партийната субсидия на партиите да стане 1 лв. мина на първо четене със 117 гласа "за" и 90 против.

Информацията за нарушенията бе подадена на 20 май 2019 г., в предаването "Шоуто на Слави" по bTV.

Партиите получават дарения без ограничения
Обновена

Партиите получават дарения без ограничения

Това решиха депутатите при обсъждането на отвореното финансиране