Правителството отпусна 3 731 061 лева за щетите след наводненията.

Финансова подкрепа получават общините Гоце Делчев, Костинброд, Лъки и Столичната община.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че винаги се е действало максимално бързо, за да могат кметовете по общините и населените места веднага да започнат аварийните дейности.

Представителите на местната власт, които присъстваха на правителственото заседание благодариха на премиера Борисов за подкрепата, която държавата им оказва.

По бюджета на Столичната община се отпускат 965 000 лева за почистване на коритото на река Искър от язовир "Панчарево" до корекцията при летище "София". Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че заедно с почистването на реката ще може да се изгради и велоалея и пешеходна алея покрай река Искър в района на "Панчарево" и това да стане и място за разходка на хората.

Отпускат над 3 млн. лв. за справяне с последствията от наводненията

Отпускат над 3 млн. лв. за справяне с последствията от наводненията

Това обяви вътрешният министър Христо Терзийски

1 155 000 лева ще получи община Костинброд. Там започват дейности по превенция и възстановяване на последиците от наводнението. Кметът на Костинброд Трайко Младенов изрази благодарност към полицаите и пожарникарите, които са били на място през цялото време, докато водата не се е оттеглила.

Община Лъки пък ще бъде подпомогната с 947 310 лева. Със средствата ще бъде укрепено срутището в с. Дряново, както и ще бъде укрепен участък от пътя Лъки - Крушово - Манастир. Кметът на Лъки Валентин Симеонов благодари на премиера Борисов за това, че лично се ангажира с подкрепата за Дряново в рамките на посещението му вчера на място. Симеонов беше категоричен, че е изключително важно срутището да бъде укрепено и изрази надежда, че още през тази седмица ще бъдат започнати дейностите.

Община Гоце Делчев ще получи 663 751 лева, с които ще бъдат изградени подпорна стена за укрепване на десния бряг на река Туфча и улица в село Брезница. Заместник-кметът на Гоце Делчев Саид Иброш също благодари за своевременната реакция на кабинета.

Язовирите се пълнят, ще покрием щетите, уверява Борисов

Язовирите се пълнят, ще покрием щетите, уверява Борисов

Природа е, какво да й направиш...", заяви още Борисов.