АБВ алармира, че строежът в планината Витоша продължава. Усилените строителни дейности е установила втора инспекция на партията на мястото.

В това са се уверили председателят на АБВ - София Христо Колев, председателят на АБВ Младежи д-р Пламена Заячка и Даниел Илчев, който оглавява партийната структура в район "Овча Купел".

Христо Колев обръща внимание, че млада борова гора е превърната в строителна площадка.

Председателят на АБВ - София отчете, че строежът е законен и че на информационната табела има всички необходими реквизити като кой е възложител, кой е строителния надзор и т.н.

"Въпросите ни са как е издадено разрешението за строеж? За да се издаде едно такова разрешение, процедурата не е никак лесна и бърза, а тук говорим за изграждане на жилищен комплекс във Витоша - в белия дроб на София", подчертава Колев.

Той обяви, че АБВ ще потърси среща с районния кмет на "Панчарево", с главния архитект на района и със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

От АБВ ще настояват казусът да бъде разяснен и да бъде дадена информация как точно е издадено подобно разрешение.

"Дори и да е законно, това не е правилно. Щом имаш документите по тази логика утре може да се построи и небостъргач на Черни връх. Презастроиха Черноморието, големите градове, сега вече се строи в самата планина", изрази възмущението си Христо Колев.

Колев направи паралел между случващото се във Витоша и хотела, който управляващите представиха пред обществото като подпорна стена. "То е законно, но е безобразие. Тук имаме същото, само че в планината", каза още Колев.

АБВ попитаха и къде са в този случай зелените партии и еколозите, както и защо никой не сигнализира за този обект.