АБВ настояват от прокуратурата да поискат от Европейския парламент сваляне имунитета на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки, както и да образуват наказателно производство срещу него.

На пресконференция лидерът на АБВ-София Христо Колев заяви, че е много важно реакцията на държавното обвинение да бъде навременна, адекватна и нещата да бъдат придвижени колкото се може по-бързо. Интересното за АБВ е каква ще да бъде реакцията на европарламента за това допустимо ли е един евродепутат да се държи по такъв начин спрямо мирно протестиращите хора.

Колев посочи, че вследствие на действията на Джамбазки е пострадала една жена от протеста, за което си е изкарала и медицинско.

Протестиращи сезират прокуратурата за агресия от евродепутата Ангел Джамбазки
Обновена

Протестиращи сезират прокуратурата за агресия от евродепутата Ангел Джамбазки

Полицаите не арестували нападателите

От АБВ отправиха въпрос към вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов какво е щял да направи, ако е бил по време на протеста пред централата на ВМРО - с автомат ли е щял да стреля? От партията в заключение настояха да има наказание за евродепутата Ангел Джамбазки.

Отец Дионисий коментира, че разделенията в обществото са достатъчни и протестиращите биха приели всяка подадена ръка. Недопустимо е поведение на избрани лица да имат такова въздействие върху свой избиратели. Абсурдно е да се твърдят категорични неистини както от вицепремиера Красимир Каракачанов, така и от евродепутата Ангел Джамбазки в националните медии, посочи отец Дионисий.

Според него обществото има последен шанс да се обедини и да си каже истината такава, каквато е в очите. Властта е престъпна и повече няма място в управлението, категоричен бе отец Дионисий, който настоя за по-добри дни в България без ГЕРБ и Обединените патриоти.

Джамбазки: С бомбичките и пожарния маркуч охраняваме исторически паметник

Джамбазки: С бомбичките и пожарния маркуч охраняваме исторически паметник

Отговорихме абсолютно адекватно

Един от участниците в протеста - Петър Недев, запита защо толкова е спаднал медийният интерес към протестите срещу властта. Народът трябва да покаже, че е единен в исканията си за оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори. Ние ще бъдем на площада, докато не го постигнем, категоричен бе Недев, който призова хората да бъдат единни.

Румен Петков запита какво е щял да направи наистина вицепремиерът Красимир Каракачанов, ако е бил на протеста пред сградата на ВМРО. Според лидера на АБВ Каракачанов нямало да направи нищо, защото се "изпуска при стрелба с въздушна пушка на селско стрелбище".

"Ние лично от АБВ ще номинираме човек за следващ военен министър със здрави нерви, а не човек, който се изпуска при стрелба с въздушна пушка на селско стрелбище", категоричен бе Румен Петков.

Припомняме, протестът пред сградата на ВМРО беше преди няколко дни, а граждани изпратиха сигнали както до Министерския съвет и прокуратурата, така и до Европейския парламент. Те разпространиха и видео, на която се вижда човек, приличащ на евродепутата, да участва в отбраната на централата на войводите.

По-рано днес самият Джамбазки заяви, че ВМРО са се самозащитавали от вандалския акт и агресия на протестиращите. Според него всеки би го направил, ако в дома му дойдат да чупят.