Рекламата на хазарт да бъде забранена. За това настоя председателят на АБВ Румен Петков.

Той бе категоричен, че действията в тази насока не бива да бъдат половинчати.

Петков напомни, че тежката битка с хазарта е започнала преди няколко месеца от Валери Симеонов. От тогава насам обаче по негови думи във водещите телевизии и днес по обем,послание и характер рекламата е същата.

Не знам защо този ентусиазъм отпреди няколко месеца да се борим с хазарта, да спасим от хазарта българските хора, някак остана на заден план сред приоритетите на господин Симеонов и компания, заяви той.

Тотална забрана за реклама на хазарт предлага БСП

Тотална забрана за реклама на хазарт предлага БСП

Трябва да се създават блага, а не хората да трият талончета, категоричен Румен Гечев

Според него, ако ще има реклама на хазарта, трябва рекламните средства да отиват само в обществените медии.

Когато законодателният орган е предприел стъпки в контекста, действията трябва да бъдат доведени докрай и рекламата на хазарт да бъде забранена, подчерта Петков.

По негови думи обратното създавало впечатление, че премиерът си създава медиен комфорт във водещите телевизии, като фокусира рекламата на спортния тотализатор в няколко медии.

Припомняме, през януари в Народното събрание започна процедура по приемане на законопроекта на Валери Симеонов, който предвижда държавен монопол върху хазарта. Този законопроект за втори път се внася в Народното събрание, макар и вече обновен, след като преди две години лидерът на НФСБ не успя да събере подкрепа.

Паралелно с инициативата на Валери Симеонов започна и мащабна проверка в комисията по хазарта, като сред вече бившите й шефове има двама обвинени. Единият се намира в ареста, а другият - под парична гаранция.

Агенцията за държавен финансов контрол излезе със заключение за 210 млн. лв. несъбрани такси от частния хазарт, като в последствие удвои сумата.

Държавен монопол над лотарийните игри предлага Валери Симеонов

Държавен монопол над лотарийните игри предлага Валери Симеонов

Без продажба на билети в бензиностанции, супермаркети и близо до училища