До края на седмицата АБВ ще подпише политическо споразумение с БСП за съвместно участие на парламентарните избори на 14 ноември - във формата, регистрирана в ЦИК - БСП за България. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков на брифинг днес.

В споразумението е важно да се отразят същностни приоритети - ефективна политика за енергийна сигурност на страната и нови мощности, които да гарантират сигурност в краткосрочен и дългосрочен план.

БСП включва още пет формации в широката лява коалиция

БСП включва още пет формации в широката лява коалиция

Нинова е готова на разговори с "Продължаваме промяната", но първо да им види политиките

АБВ ще участва в листите в 31 избирателни района, 31 души, като в три района имат по двама представители, в останалите по един, в няколко нямат представители, съобщи Владо Маринов.

Петков отбеляза, че в важно държавата в лицето на парламента и на правителството да има по-ясно отношение за ВМЗ Сопот, който последните 10 г. е подложен на тежка агресия от страна на държавата и тя не е могла да стабилизира комбината. Първите бомби от нелепото поведение на бившия икономически министър Кирил Петков започват да гърмят- нито го извади от ДКК, нито смени ръководството, поясни лидерът на АБВ. Той поиска коалицията да подкрепи ВМЗ и да изрази воля за позиция при структуриране на парламентарно мнозинство и правителство.

Лозан Панов: ДПС играе с повече от един играч на вота за президент

Лозан Панов: ДПС играе с повече от един играч на вота за президент

Никой не разбра защо Пеевски отиде в ДАНС

За президентския вот АБВ подкрепя кандидат-президентската двойка Радев-Йотова, структурите по места работят целенасочено за подкрепата, добави още Петков. Той смята, че ръководството на Булгаргаз е причинил всичко това. "Сега имаме две борси за газ, с един източник Булгаргаз, кой го контролира", попита Румен Петков.

Румен Петков коментира и темата за цените на тока и на газа. Незабавно в европейски мащаб да се наложи фиксирана цена на вредните емисии на въглеродните емисии и да не надхвърля 10 евро, посочи той. Преди две години предупреждавали, че цената ще е 20-30 евро на тон, а сега тя е 70 евро на тон.

Румен Петков настоява Радев да започне разговори с колегите си в Полша и Германия и на събирането на върха да се вземе това решение. Изпуснахме цената на газа - това го дължим на триото Бойко Борисов - Теменужка Петкова - Николай Павлов, категоричен е лидерът на АБВ.

До 30% по-скъпи ток и парно от 1 януари очаква КЕВР

До 30% по-скъпи ток и парно от 1 януари очаква КЕВР

Реалните загуби на топлофикациите предстоят

От партията ще настояват всички количества на Булгаргаз да се дават само чрез програмата за количества - с ден напред, сегашната програма предвижда месечни и годишни договори, поясни още лидерът на АБВ.

Доц. Георги Кючуков коментира управлението на кризата с коронавируса. Провал на имунизационния провал в страната, както и хаос с мерките, отбеляза той. Коментира заведенията, които продължават да работят под формата на протест и че нито една институция не си е направила труда да ги спре. В момента МЗ използва здравният сертификат само като индулгенция, за да оправдаят факта, че те не съблюдават спазването на най-елементарните мерки, категоричен е Кючуков.

Скоро на ресторант само със "зелен сертификат", обмисля Кацаров

Скоро на ресторант само със "зелен сертификат", обмисля Кацаров

Целта е мерките у нас да се изравнят с тези в другите европейски страни