"Народното събрание извади част от ВМЗ-Сопот от забранителния списък и го обяви за продажба. Нито един депутат от Пловдив не реагира на този факт, което ги прави съучастници в съсипването на завода". Това заяви на пресконференция в Пловдив председателят на КП "Коалиция за България" и на ПП АБВ Румен Петков.

Той припомни, че АБВ в Народното събрание са вкарали предприятието в забранителния списък именно защото е обект със стратегическо значение.

Парламентът няма никаква загриженост за бъдещето на военнопромишления комплекс и за ВМЗ-Сопот в частност, отсече Петков.

От своя страна зам.-председателят на АБВ Владимир Маринов посочи, че решението на Народното събрание отпреди седмица сочи, че 1000 дка от землището на село Старосел, собственост на ВМЗ-Сопот, са били извадени от забранителния списък, за да може ръководството на завода да ги обяви за продажба. Причини обаче не били посочени.

ВМЗ Сопот отрича слухове за приватизация

ВМЗ Сопот отрича слухове за приватизация

Не е добре да се повдига въпросът за оръжейните лицензи

Заводът не функционира в оптимален обем и поради това голяма част от работниците там са пуснати в неплатен отпуск и не са получавали заплати, съобщи Маринов и допусна, че в причината за гореспоменатите на намерения може да се крие опит за злоупотреба със служебно положение и спешна необходимост от финансови постъпления.

Припомняме, на 3 април мнозинството в парламента прие предложението на Министерския съвет за продажба на три обособени части от "Вазовските машиностроителни заводи" в Сопот. Единствено от коалиция "Обединени патриоти" не одобриха решението. Те призоваха за явен търг на частите от имуществото на завода.

От своя страна в писмо от 25 февруари от завода отрекоха слуховете за приватизация.

Всички твърдения, че заводът ще се продава цялостно или частично не са верни и само подкопават доверието към дружеството, посочваше се в позицията.

Мнозинството одобри продажба на части от ВМЗ-Сопот
Обновена

Мнозинството одобри продажба на части от ВМЗ-Сопот

Продават земя, почивна база "Чевира" в Старосел и незавършен хотел