АБВ призова БСП да обединят усилията си в името на обща кауза - подобряване на живота на всички граждани.

От партията изпратиха писмо до председателя на Националния съвет на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова, в което се посочва, че от самото си създаване АБВ е организация, която залага на диалога и гради мостове, а не ги руши.

Те подчертават, че винаги искрено са "протягали ръка към БСП за формиране на голяма коалиция, на принципна основа, около ясни и конкретни каузи в полза на България".

Нашите и Вашите симпатизанти са почти роднини - това са тези няколко милиона българи, които едва оцеляват, гладуват, всеки месец стават все по-бедни и на чийто гръб се купуват луксозни апартаменти и се фалират големи банки, близки до властта, казва се още в писмото.

От партията са категорични, че днес разделителната линия в България не е АБВ-БСП, а ГЕРБ-всички останали.

Отровното трио и Манолова се договориха да оставят вратата отворена за другари с обща цел

Отровното трио и Манолова се договориха да оставят вратата отворена за другари с обща цел

Продължават разговорите с демократичните сили за общо явяване на изборите

Според тях консолидация в лявото пространство е необходима на основата на издигане на солидарността, социалната справедливост и равенството на възможностите като най-висши ценности. По тази причина предлагат обединение на широка основа.

Председателят на АБВ съобщи, че ще бъде отправена покана към БСП и други политически и граждански формации за организиране на публична дискусия, адресирана към подготовката, организацията и провеждането на честни избори.

Припомняме, това е поредната стъпка на някоя от политическите партии към създаване на коалиция предвид предстоящите парламентарни избори догодина.

Преди дни стана ясно, че "Отровното трио" и гражданската платформа "Изправи се.БГ" на Мая Манолова са постигнали принципно съгласие и предстои подписване на споразумение.

През октомври беше съобщено, че "Отровното трио", гражданската платформа "Изправи се.БГ" и партията на Слави Трифонов правят мрежа за наблюдение на изборите.