Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС се събира в лятната резиденция на Ахмед Доган в "Росенец".

Срещата е насрочена за 14 ч. във вторник, научи bTV от свои източници.

Очаква се членовете на Централното оперативно бюро да вземат решение как ще процедират на предстоящия парламентарен вот.

Междувременно на разширено заседание на областния съвет днес общинските структури на ДПС в област Добрич заявиха категоричната си подкрепа към почетния председател на ДПС и решенията му.

Членовете на ДПС заявиха, че ДПС Добрич вече няма народен представител, но на следващите избори ще има и той ще представлява автентичното ДПС на д-р Ахмед Доган.

ДПС на Доган поиска депутатския имунитет на Пеевски

ДПС на Доган поиска депутатския имунитет на Пеевски

За ролята му в събитията около КТБ

Напрежението в ДПС стана явно по време на гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли. Ден по-рано обаче от ПГ на ДПС беше изключен Рамадан Аталай, знаково лице за ДПС. 

На 10 юли Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски и написа, че в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, "за да се използва партийната власт за лични и групови интереси и най-вече да се промени политическият профил на партията".

Заявката за регистрация на марката "ДПС" - формалност

Заявката за регистрация на марката "ДПС" - формалност

Джевдет Чакъров обясни, че марката е патентована още 90-те години

Почетният председател поиска оставките и на още петима членове на ръководството на партията - Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански.