Стана ясно коя от двете групи в Движението за права и свободи е подала заявката за регистрация на марката "ДПС" - това са народните представители зад Ахмед Доган, а не тези, които останаха в парламентарната група заедно с председателя ѝ Делян Пеевски.

"Марката "ДПС" е патентована още 90-та година, още от основаването на Движението за права и свободи", обяви на брифинг в парламента другият съпредседател на партията Джевдет Чакъров.

"Това са формалности, които в момента се извършват", обясни Чакъров.

Чакъров и изключените от ПГ на ДПС признаха за заплахи

Чакъров и изключените от ПГ на ДПС признаха за заплахи

Определи изключването като нелегитимно, под страх и натиск

На фона на случващото се в ДПС и разцеплението в парламентарната група подаването на заявка може да се тълкува като вид застраховка от страна на ДПС без Пеевски, или ДПС на Ахмед Доган срещу потенциални клонинги, които да дублират марката като изображение, абревиатура и тип.

Всичко това се случва паралелно с борбата за контрола над сайта на ДПС, където ясно се вижда, че ту едната група депесари взимат превес, ту другата група. Няма информация какво се случва и с централата и техниката и документацията, която е била вътре, след като преди две седмици депесари, подкрепящи Ахмед Доган с щурм, полиция и адвокати влязоха в помещенията в центъра на София.

Лютата битка за сайта на ДПС продължава

Лютата битка за сайта на ДПС продължава

Делян Пеевски отново контролира официалния сайт

С нетърпение се очаква и свикването на Национален съвет, което обещават от групата на Джевдет Чакъров, като именно там ще се разреши и основния казус за листите на ДПС и участието им в предсрочните парламентарни избори. Датата за тях вече се знае - 20 октомври.