От Камара на строителите в България (КСБ) търпят загуби от политиката, която водят БСП спрямо тях и с настояванията си за проверки.

Това заяви председателят на КСБ инж. Илиян Терзиев след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Веднага след това строителите, които днес протестират с техника по бул. "Цариградско шосе", отидоха на среща с президента Румен Радев.

От Камарата на строителите в България нямат нищо против проверките, но те трябва да се извършват както повелява законът. Те се противопоставят на постоянните упреци, но без доказателства, за "хиляди грехове".

От КСБ молят Борисов да не се огъва и да продължи политика, в която строителите да не се нападат един в друг.

Строителите търсят защита от Караянчева срещу нападките на БСП

Строителите търсят защита от Караянчева срещу нападките на БСП

Строителите внесли 60 000 подписа в защита на себе си

Изпълнителният директор на КСБ Мирослав Мазнев допълни, че в последните дни строителите са станали обект на подигравки и злепоставяне пред обществото и европейските институции.

"Някои хора, търсейки да крадат политически аванс за своето политическо развитие, стъпиха върху бъдещето на 250 000 хиляди работници и лица в строителния бранш", отсече Мазнев.

Той настоя, че оклеветяването и злепостяването на строителния бранш може да доведе до спиране на едно предстоящо голямо финансиране,

Мазнев заяви, че с демонстрацията на машините, строителите са искали да покажат, че така повече не може.

Корнелия Нинова изумена, че едрият капитал стачкува срещу опозицията

Корнелия Нинова изумена, че едрият капитал стачкува срещу опозицията

Вие не сте крепостни селяни, обърна се тя към работниците

"Думи от сорта, че асфалтът не се яде, а направеното саниране е само на капещи сгради, уронват престижа на строителния бранш", ядоса се Мазнев и допълни, че направеното от тях дало топлина на много семейства. Ако продължават с нападките към сектора, българските строители могат вече да бъдат търсени в чужбина, закани се той.

От Камарата изразиха удовлетворение за отпуснатите допълнителни финансови средства в размер на над 1 млрд. за Северна България, с които се гарантира предвидимост за бранша и работа за малките фирми поне в рамките на година и половина - две.

Терзиев настоя да се отчитат и положителните неща, които са направили строителните фирми.

Йончева вярва, че строителите я подкрепят

Йончева вярва, че строителите я подкрепят

БСП искала да помогне на строителния бранш

Регионалният министър Петя Аврамова защити строителния бранш и увери, че те ще бъдат подкрепени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Строителният бранш трябва да бъде подкрепен от всички и ние трябва да бъдем отговорни, той да бъде силен, така че качествените строители да не напускат в България, за да работят в чужбина, призова Аврамова.

Тя се закани, че държавата ще бъде безкомпромисна в проверките от направеното строителство.