АБВ няма да гласува за закона, не защото сме против НАТО, а защото от 2004 до днес всички министри на отбраната имат виновно поведение за този проблем, защото нямаха куража да настояват за закупуването на нов самолет, каквито средства е имало.

Това заяви генерал Михо Михов по време на дебата в парламента, който трябва да реши на първо четене дали чужди ВВС ще могат да охраняват небето ни.

Охраната на небето ни разгорещи страстите в НС

Охраната на небето ни разгорещи страстите в НС

Красимир Велчев от ГЕРБ обвини Зафиров

Онзи, който не владее небето има голяма опасност да загуби и земята, и морето, изтъкна Михов. Не мога да кажа, че хубавото тепърва предстои, констатира той.

Според него с промените се казвало, че Конституцията не е много важна. Това е срамно за нашето общество, категоричен бе Михов.

Депутатите пуснаха на първо четене чуждата охрана на небето ни

Депутатите пуснаха на първо четене чуждата охрана на небето ни

България имала правото да избере коя държава да й охранява небето, каза Ненчев

С този закон ние признаваме, че ще бъдем вече консуматори, ядоса се той. По думите му най-обидното послание и внушение в проекта е, че се казва на пилотите „и без вас можем”. Язък за авиационната ни школа, язък, че не можем да ви дадем 10 самолета, подчерта депутатът от АБВ.

България доказа, че не е военен фактор, изобщо на Западните балкани и изобщо не може да бъде, обяви генералът.

Мен ме смущава непоследователността на МО, заяви Михо Михов и припомни, че Ненчев обещал, че ще купим нови самолети. Тогава защо трябва да приемаме такъв закон, недоумява депутатът.