Публично известно е какво служебното правителство и МВР за тези близо 3 месеца е свършило. Това заяви служебният министър Бойко Рашков на въпрос какво ще остави служебният вътрешен министър Бойко Рашков, ако неговият наследник на поста се казва Петър Илиев. Рашков представи на пресконференция новоназначеният главен секретар на МВР Петър Тодоров.

Аз съм държал в известност всичко, което сме предприемали в нашата дейност, информирани са медиите, така че какво ще прави следващият министър на МВР аз не мога да гадая, посочи Рашков. 

Петър Илиев: Голям страх тече в кочината на задкулисието

Петър Илиев: Голям страх тече в кочината на задкулисието

Той нямал проблем с обвиненията в плагиатство

За 10 години са натрупани много сериозни проблеми, които са спъвали развитието на страната ни. Вместо да се запушват пробойните на бюджетните средства в хазната, възможностите за изтичане са били разширявани. "Ако министърът се справи с тази задача, аз ще го аплодирам", изтъкна Рашков.

Той иска следващият вътрешен министър да е професионалист и да познава силовото ведомство. Обществото се нуждае от това следващият министър да разследва действията на предишния кабинет, изтичанията от държавната хазна и това да стане обществено известно, настоя Рашков.

Бойко Рашков: Новият главсек на МВР не е от калинките

Бойко Рашков: Новият главсек на МВР не е от калинките

Той няма да стои безучастно и да гледа как пребиват български граждани

Според него прокуратурата в момента е много активна, за да си защитава началника - главния прокурор Иван Гешев. Прокуратурата е в основата на наблюдаването на стотици български граждани, протестиращи по центровете на големите градове, посочи Рашков. Той смята, че такава е акцията на двама прокурори за проверката в Академията на МВР в петък.

Държавното обвинение не се съобразява с решенията на парламента, а прокурорите, направили проверката в Академията, били сезирани от медия, която написала, че служители на МВР са отишли в Академията, за да унищожават документи, свързани с дипломата на Иван Гешев.

"Това са абсолютни лъжи, но тази медия е удобна на прокуратурата", каза Рашков без да спомене името на медията. Все още информацията от проверката на прокурорите в Академията на МВР и се обработва. Предстои силовото ведомство да се запознае с нея.

Рашков се пита дали прокуратурата не упражнява натиск върху МВР и дали не се притеснява да не открият нещо нередно с дипломата на Иван Гешев.