Премиерът Бойко Борисов да преоцени коалиционните си взаимоотношения и да покаже, че ще има нулева толерантност към крайни и националистически прояви на членове на правителство.

Позицията на АЛДЕ бе разпространена от пресцентъра на ДПС.

Това препоръчаха от Алианса на либералите и демократите за Европа. "Семейство на АЛДЕ ще наблюдава действията и политиките на това правителство много отблизо".

Бъдещето на България не бива да бъде в ръцете на крайни националисти. Това е мнението на лидера на група АЛДЕ в Европейския парламент Ги Верхофщадт по повод политическата ситуация в България.

Припомняме, един от зам.-министрите, издигнат от Обединените патриоти напусна поста си заради снимка в неговия Фейсбук профил, където е публикувал снимка от преди 9 години, на която отдава нацистки поздрав.

Павел Тенев се разкайва за снимката с нацистки поздрав

Павел Тенев се разкайва за снимката с нацистки поздрав

Търсил хумористичен ефект и сценарий във всички снимки

Въпреки че висшият служител си подаде оставката, българското правителство минимализира инцидента, смятат в АЛДЕ.

"Бъдещето на България не бива да бъде в ръцете на крайни националисти. Много съм загрижен, тъй като участието на Обединените патриоти в управлението поставя под въпрос ценностите, в които страната се е врекла при присъединяването си към Европейския съюз. Европа вече изпита какво се случва, когато ксенофобията и езикът на омразата спечелят, когато обществата се поляризират и разделят на етническа основа. Не бива да допускаме тази грешка отново", заяви Ги Верхофщадт.

Зам.-министър Павел Тенев подаде оставка

Зам.-министър Павел Тенев подаде оставка

Той обяви решението си на извънреден брифинг в Министерски съвет

От партията на либералите и демократите в Европа обясняват, че премиерът на България Бойко Борисов, а заедно с него и семейството на ЕНП, носят отговорност за бъдещето на България. Отговорността е и за успешното провеждане на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, обясняват от АЛДЕ.

Борисов поиска оставката на служител от МО за публикувана снимка
Обновена

Борисов поиска оставката на служител от МО за публикувана снимка

Причината е публикувана снимка

Припомняме, вчера зам.-министър Павел Тенев подаде оставка. Поводът е негова снимка в музея "Гревен" в Париж с хитлеристки поздрав. Днес премиерът Борисов поиска оставката на директора на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов.