БСП мислят при каква ситуация да се върнат в парламента. Това заяви пред БНТ бившият председател на 36-то Народното събрание Александър Йорданов в коментар трябва ли депутатите да получават заплати, когато не ходят на работа.

По думите му, социалистите имат поводи за протест, но в настоящата ситуация БСП сами се вкарват в капана и започват да изглеждат глупаво.

За Цветозар Томов изборните проблеми не са свързани с технологиите

За Цветозар Томов изборните проблеми не са свързани с технологиите

Корпоративния вот, ниската активност и лошата информираност не са свързани с машините

"Ако наистина социалистите искат да се откажат от парите си, могат да попълнят декларация и парите да отидат там, закъдето са предназначени", каза Йорданов и призова хората да не да гледат колко взимат депутатите.

Парламентът взема легитимни решения и без БСП, твърди Атанасова

Парламентът взема легитимни решения и без БСП, твърди Атанасова

Не помнела БСП да е печелила изборите, за да е извън Народното събрание

Бившият парламентарен шеф обясни, че когато се предприемат такива действия на бойкот, веднага започват мисленето как да се върнат и при каква ситуация. "От парламента лесно се излиза, но трудно се влиза обратно и всяко влизане след това на тези, които са го бойкотирали, изглежда доста конфузно и карикатурно", тълкува Йорданов.

По думите му българинът не може да приеме, че е гласувал за народни представители, които получават много добри заплати, но могат да си намерят повод да не ходят на работа.

"Идват европейски избори и вместо законотворците да ги използват и по-ясно да разкрият своята идея, те се занимават с едно дребнотемие и с неща, които и на пазара хората не спорят за такива неща", каза Йорданов.

Той съветва БСП да се вгледа в членовете на парламентарния правилник, за да не продължава конфузията по-дълго.

Йончева: БСП излезе от парламента, за да не влязат хората

Йончева: БСП излезе от парламента, за да не влязат хората

В Народното събрание имало организирана престъпна група

Бившият депутат Таня Буруджиева също взе отношение по темата. Буруджиева, която е и политолог, коментира, че парламентарният правилник се употребява по политическо предназначение. Буруджиева изрази притеснение, че ако по този начин се развива ситуацията, може да се стигне до отнемане не субсидията. Парите, които получават народните представители, са от данъкоплатците.

"Когато някъде отиваш да влезеш, трябва да знаеш как ще излезеш и когато излезеш, трябва да знаеш как ще влезеш обратно. БСП сега не могат да намислят как да влязат", тълкува Буруджиева и допълни, че когато има заседания на парламента, партиите трябва да са там и да дебатират.

Според нея голямата отговорност в политиката е и когато си в опозиция.

Караянчева писа на Нинова, че не може да спре заплатите на БСП

Караянчева писа на Нинова, че не може да спре заплатите на БСП

Ако Нинова не може си контролира парламентарната група, това е неин проблем

Буруджиева допълни, че българите очакват да има същите справедливи правила - когато не ходиш на работа, да не получаваш пари.

По отношение на това дали президентът ще наложи вето върху промените в Изборния кодекс, Буруджиева смята, че държавният глава ще направи това, което сметне за разумно.