Твърденията на г-жа Йончева отдавна минават границата на нормалния тон между политически опоненти. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНР по повод обвиненията на говорителката на БСП, че ГЕРБ са организирана престъпна група.

Според Атанасова каквото и да каже Йончева, трябва да се подлага на съмнение.

Атанасова изтъкна, че с никоя промяна в Изборния кодекс не е отнемано право на българските граждани да гласуват.

Относно машинното гласуване тя посочи, че от 2014 година в Изборния кодекс е записано, че ЦИК трябва да осигури машини за провеждането на електронно гласуване.

Фактът, че досега ЦИК не се справи с организацията по въвеждането на машинното гласуване, не мога да кажа, че е проблем на политическа партия ГЕРБ, заяви Атанасова, напомняйки, че председателят на сегашната ЦИК е избран в мандата на БСП при кодекс "Мая Манолова".

Йончева: БСП излезе от парламента, за да не влязат хората

Йончева: БСП излезе от парламента, за да не влязат хората

В Народното събрание имало организирана престъпна група

От ГЕРБ не са искали промяна на целия състав на ЦИК по-малко от 100 дни преди провеждането на евроизборите, посочи още Атанасова. Идеята е била именно гарантирането на честни и прозрачни избори.

Относно намерението на евродепутата Николай Бареков да се самономинира като член на Централната избирателна комисия, за да гарантира прозрачност на тези избори, Атанасова заяви, че може Корнелия Нинова пък да бъде предложена за председател на ЦИК, за да ги гарантира.

"Мисля, че дори и ГЕРБ би се съгласил на една такава номинация и би я подкрепил. В противен случай всички думи, че изборите ще бъдат нечестни или ще има изборни манипулации звучат като опорни точки", обясни тя.

Атанасова нарече твърденията за негласна коалиция между ГЕРБ и ДПС "манипулации и спекулации".

Каракачанов: Който се прегърне с ДПС в коалиция, приключва мача

Каракачанов: Който се прегърне с ДПС в коалиция, приключва мача

БСП пък били царе на саботажите, според вицепремиера

"Това че през изминалата седмица ГЕРБ и Обединени патриоти, управляващата коалиция, имаше кворум за работа, въпреки че ДПС не участваха в първоначалните регистрации, мисля че говори категорично в посока на това, че няма нито зависимост от ДПС, нито някакви задкулисни уговорки. Имаме управленска програма, която е за четиригодишен мандат, която се изпълнява, и ГЕРБ не търси други партньори", категорична бе тя.

Според Атанасова настоящата ситуация в Народното събрание не е идентична с отсъствието от зала на ГЕРБ по време на кабинета "Орешарски", защото тогава ГЕРБ е била първа политическа сила след спечелени извънредни избори.

Атанасова: БСП направили политическа грешка, пропускайки дебатите в НС днес

Атанасова: БСП направили политическа грешка, пропускайки дебатите в НС днес

Вероятно червените щели да подкрепят отхвърлянето на ветото на Закона за личните данни

Не помня БСП сега да е печелила изборите и това да е мотив да бъдат извън парламента, захапа ги тя.

На въпрос дали ГЕРБ са готови на отстъпки, за да върнат БСП в парламента, Атанасова бе категорична, че българският парламент взема легитимни решения и без наличието на БСП.

Парламентът си работи, законодателният процес се движи и той е легитимен, обобщи депутатката.

Нинова: Само пленумът на БСП може да върне червените в пленарна зала

Нинова: Само пленумът на БСП може да върне червените в пленарна зала

БСП обявяват евролистата си през март